Acrobat

Fra Holstebro HTX Wiki
Version fra 19. okt 2011, 06:11 af Bar (diskussion | bidrag) Bar (diskussion | bidrag) (Funktioner)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Adobe Acrobat reader

Acrobat reader er den gratis version af acrobat pro som bruges til at behandle pdf filer

Funktioner

Dine funktioner er meget begrænset efter som du bruger en gratis version af et program

Zoom

Man kan nemt zoome i programmet ved at bruge zoom værktøjet, skrive den ønskede procentdel af zoom i fanen eller holde knappen "alt" i bund og derefter scrolle på musen.

Markering

Der er et markerings værktøj som virker som alle ander steder men der er dog en hage ved den som er at pdf dokumentet skal være gemt så det er en mulighed ellers tager den alt teksten som et billede

Adobe Acrobat pro

Funktioner

Portfolie

Man kan kombinere mange forskellige fil typer i et pdf portfolie, som opsætter filerne med et defineret design. Det er nemt at tilføge et logo eller ændre farverne for at give den ønskede effekt. Denne løsning er god, hvis man vil understrege, at det er mange forskellige filtyper der er samlet, og specielt, hvis det er et produkt man skal kunne arbejde videre med og udvide.

Acrobat combine.PNG

Man finder muligheden under Combine.

Samling til en PDF

Under combine ligger også muligheden for at samle filerne til en samlet PDF-fil (Merge Files into a single PDF).

Her udvælger man de filer man ønsker skal være med ved hjælp af Add Files, som vist her. Når man har alle filer samlet, og de ligger i den ønskede rækkefølge klikker man Combine, hvor man så skal navngive den samlede fil.

Acrobat files.PNG


Filtype input

Indsæt forskellige interaktive elementer i dokumentet som fx lyd, film eller en flash animation. Læseren af dit dokument kan aktivere effekten og få den fremvise.

Versions genkendende

Denne funktion kan bruges til at sammenligne 2 versioner af et dokument. Forskellen vil blive markeret, dette er en automatisk proces.

Udvidelse af reader funktioner

Man kan gemme filer så det er muligt for adobe reader brugere at udnytte flere funktioner end de har normalt.

Tilbage melding

Der er muligheder for at gemme i en udgave hvor når der bliver lavet en ændring bliver den gemt i en database så når du åbner filen igen skal du acceptere ændringerne.

Interaktive dokumenter

Det er nemt at ud fra et scannet document at oprette en digital formular. At designe din egen er også gjort simpel ved at du bruger de scarbaloner som ligger i programmet. Hvorefter du nemt kan tage documenter og hente en samling af de data der er skrevet ind. Dette kræver da at alle bruger samme fil.

Online fildeling

Med adobe sendnow kan du sende filer uanset størelsen. Det virker meget bedre end at sende det i flere emails eller over en betalings service .