AVR-programmer Shield

Fra Holstebro HTX Wiki
Skift til: navigering, søgning
Shiled på en Arduino med programmerings-software til AVR-kredse

Dette shield er linket i udviklingsmiljøet.

Brænder software

Til at programmere Atmels microcontrollere med kan man anvende en Arduino med et specielt program brændt i, så den kan programmere en anden microcontroller.

Programmet der skal lægges i Arduinoen for at få den til at programmere hedder ArduinoISP, og kan findes i standardinstallationen i arduinos eksempler.

Shield

For at lette forbindelsen til det microcontroller board der skal programmeres er der lavet et shield, der har stik til at forbinde til det microcontroller board, hvor der er taget samme stikforbindelse som ISP porten på Arduinoen, så man også kan programmere det grundlæggende system i den (boot-loaderen). Dette shield indeholder forbindelse til Arduinoen, 3 lysdioder til indikation af aktiviteten og et programmeringsstik.

Ud over dette har shieldet et ekstra stik der er beregnet til at kommunikere via I2C, så man kan kommunikere fra Arduinoen over til et microcontroller board ved hjælp af I2C, som kan gå ind på microcontroller boardets ISP-stik. Shildet ser ud som følger:

ProgShield-layout.PNG

Diagram og lyout-filer

Diagram og layout ligger i denne ZIP-fil.

Programmeringskabel

Kabelet fra programmerings-shieldet over til det microcontroller board der skal programmeres er lavet af et 6-ledet fladkabel og to IDC fladkabel stik der klemmes på fladkablet.

Alternativ til shieldet

Man kan også koble Arduinoen med programmerings-softwaren til microcontrolleren på et fumlebræt som vist her:

Oversigt over hvordan 3 forskellige ATTiny kan kobles til en Arduino programmer
Oversigt over hvordan 3 forskellige ATTiny kan kobles til en Arduino programmer