Log indKonvertering af billeder

Det kan forbedre de digitake produkter man arbejder med, at konvertere billeder både i format og i størrelse.

De fleste billedbehandlingsprogrammer kan det, ved siden af det andet de kan. Det er mest et spørgsmål om vane, hvad man syntes er bedst.

Hvis man bare vil konvertere, beskære eller skalere, så er et program som Microsoft Office Picture Manager et godt bud på det, specielt hvis det er mange billeder hvor det skal gøres ensartet.

Til beskæring bruges Ikon fra Office Picture Manager Rediger, hvos man vælger Beskær ikon i Office Picture Manager i panelet til højre. Husk at klikke OK og gem, inden programmet afsluttes.

Til skalering og konvertering bruges Eksporter ikon i Office Picture Manager. Hvis man har lavet andet i programmet, så kan man finde eksporter ved at klikke på Opgave-ruden i Office Picture Manager i toppen af panelet til højre - teksten der står afhænger af hvad man har været i gang med.

Med eksporter kan man arbejde med flere filer på en gang. Man kan gøre en eller flere af følgende ting ved en række billeder:

  • Eksportere til en anden placering
  • Omdøbe filerne
  • Konvertere til BMP, PNG, JPG, TIF eller GIF
  • Tilpasse størrelsen til et bestemt format eller med en ønsket procent

Man skal bare være opmærksom på at man kan ikke forbedre kvaliteten, hverken ved at gå til et mere detaljeret filformat eller ved at forstørre billederne. Har billedet en gang mistet kvaliteten, så er det sket. Derfor er det også en god ide at gemme en backup af de originale filer.

Webmaster: Bent Arnoldsen Kontakt-oplysninger